Автоновини Військова техніка

Український ОТРК “Грім-2” проведе навчальні стрільби вже в 2019 році

Як стало відомо, після проведення ходових випробувань 5-осного шасі-ракетоносія ОТРК “Грім-2”, на 2019 рік заплановані вже і його навчальні стрільби. Перший український оперативно-тактичний ракетний комплекс, що розробляється КБ “Південне”, призначений для знищення одиночних або групових цілей на дистанції від 50 до 280 км, пише AUTO-Consulting.

ОТРК “Грім-2” буде укомплектований ракетами з бойовою частиною масою 480 кг. Передбачається, що ракета буде моноблочною, або касетної схеми.

Перші пуски ракет заплановані на вересень-жовтень 2019 року. А до 2022 року ОТРК “Грім-2” повинен надійти на озброєння до замовника.




Як раніше повідомлялося, Україна самостійно розробляє ОТРК “Грім-2”, залучаючи до цього проекту підприємства “Укроборонпрому”. В рамках цього проекту було з нуля розроблено і виготовлено ракетне шасі 10х10, яке раніше Україна не виробляла.

Шасі майбутнього ОТРК з макетами ракет брало участь в параді до Дня Незалежності 24 серпня 2018 року, а також демонструвалося на виставці “Зброя та безпека 2018” в Києві. У складі ОТРК буде не тільки пускова установка, але і транспортно-заряджаюча машина і інші одиниці. Як повідомили AUTO-Consulting, це буде транспортна платформа не лише для «Грім-2», а й для інших ОТРК. Саме тому в позначенні на виставці і не значився «Грім-2». Шасі укомплектовано 600-потужним двигуном Deutz, має поворотні передні і задні осі.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook