Автоновини

Відео: Porsche показала 5 своїх найбільш засекречених прототипів

Компанія Porsche опублікувала відео, що дозволяє побувати на секретному заводському складі німецької марки. У майже п’ятихвилинному ролику розповідається про п’ять найбільш маловідомих проектах автовиробника, які так і залишилися в статусі прототипу.

Ролик починається з показу автомобіля Porsche 984, який був розроблений в середині 1980-х років. Це був проект недорогого маленького спорткара з кузовом родстер, відмітними рисами якого була маленька маса (близько 880 кг) і аеродинамічні показники. Porsche 984 укомплектований 135-потужним двигуном, що дозволяє спорткару розвивати максимальну швидкість 220 км на годину.

Далі розповідається про прототип Porsche Cayenne Cabrio, який став одним з перших в світі кросоверів з відкритим кузовом. Цей автомобіль був побудований в 2002 році на платформі першого «Кайенна» і так ніколи не був запущений в серію.

Слідом йде одномісний спорткар Porsche 911 Carrera 3.2 Speedster 1987 року випуску, який міг стати ідеологічним наступником класичного Porsche 550 Spyder 1950-х років. Далі показують концепт Porsche Panamericana з кузовом незвичайної форми і  дахом, що відстібається на застібку-блискавку, яку можна прибирати в багажне відділення.

«Секретним прототипом номер один» Porsche назвала передвісника гібридного суперкара 918 Spyder, який оснащений 550-потужною комбінованою установкою. Цей автомобіль був показаний обмеженій групі журналістів в 2012 році.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook