Автоновини

Поліція повторно заарештувала Карлоса Гона за новим обвинуваченням

Колишній глава автомобільного альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон заарештований поліцією Японії за новим обвинуваченням, повідомляє Financial Times. Тепер топ-менеджер підозрюється в порушенні юридичних зобов’язань по відношенню до корпорації Nissan. Таким чином, найближчі 10 днів 64-річний Гон може знову провести під вартою.

Прокуратура Японії підозрює Гона в тому, що перебуваючи на посаді глави Nissan він переписав на компанію особисті втрати через збитковий контракт на суму понад 16 млн. доларів. На даний момент поліція проводить обшуки в будинку топ-менеджера.

Колишній глава автомобільного альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон міг бути відпущений під заставу 21 грудня. Раніше суд відхилив прохання японської прокуратури продовжити термін ув’язнення Карлоса Гона у попередній справі. Топ-менеджер також звинувачується в приховуванні доходів на суму 5 мільярдів ієн (близько 44 мільйона доларів).

Перший раз Гон був затриманий ще 19 листопада. Прокуратура вважає, що топ-менеджер протягом п’яти років декларував лише половину зі своїх доходів. При цьому не задекларовані кошти повинні були бути виплачені топ-менеджеру в якості вихідної допомоги після відходу з компанії. За японським законодавством вихідну допомогу теж має бути задекларовано. Також прокуратура Токіо висунула звинувачення проти колишнього члена ради директорів Nissan Грега Келлі.

Сам Карлос Гон відмовився визнати себе винним у фінансових махінаціях. На допитах він заявив слідчим про свою невинність. Гон підкреслив, що не занижував суму своїх доходів у звітах для біржі.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook