Автоновини

McLaren присвятив гібридний гіперкар чемпіонському боліду Айртона Сенни

Компанія McLaren представила унікальну версію гібридного трекового гіперкара P1 GTR, який виконали в стилі боліда McLaren MP4 / 4. На цьому гоночному автомобілі знаменитий бразильський пілот Айртон Сенна в 1988 році завоював свій перший чемпіонський титул в Формулі-1.

Один з 58 випущених P1 GTR (шасі номер «12») побудований за індивідуальним замовленням автомобільного колекціонера і шанувальника Сенни, ім’я якого тримається в секреті. Гіперкар отримав гоночну ліврею з розфарбуванням в дусі тодішнього титульного спонсора команди McLaren – Marlboro.

Автомобіль отримав ім’я «Beco», яке дає відсилання до дитячого прізвиська Сенни. Для гіперкара був розроблений особливий аеродинамічний обвіс, який збільшив притискну силу з 600 до 800 кілограмів. Тепловий екран моторного відсіку покрили 24-каратним золотом. У салоні стандартні гоночні сидіння замінили надлегкими карбоновими ковшами, розробленими для гіперкара McLaren Senna.

Технічна складова супергібрида змінам не піддалася. McLaren P1 GTR Beco оснащений гібридною силовою установкою, до складу якої входить 3,8-літровим бензиновий агрегат V8 з двома турбінами, а також електромотор. В сумі агрегати видають 1000 кінських сил. Автомобіль здатний прискорюватися з місця до сотні за 2,5 сек., а його швидкість перевищує 360 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook