Автоновини

Відео: автомобілі Tesla навчилися їздити по підземним швидкісним тунелях

Фото: The Boring Company

Американський стартап The Boring Company, під керівництвом глави Tesla Motors Ілона Маска, представив нову концепцію своєї швидкісної підземної транспортної системи. У компанії вирішили відмовитися від придуманих раніше «електричних платформ» на користь автономних електромобілів, які зможуть пересуватися по тунелях за допомогою спеціальних «рейкових коліс».

Як повідомив Ілон Маск, розробники вирішили застосувати спеціальне пристосування у вигляді додаткових розкладних роликів, що кріпляться під передню частину кузова електрокара. Пристрій зафіксує автомобіль і не дозволить йому зачіпати стінки тунелю. За словами глави «Тесли», подібне обладнання обійдеться власникам електромобілів в зайві 200-300 доларів.

В цілому концепція нової системи швидкісних комунікацій залишається колишньою. Ідея The Boring Company полягає в будівництві під великими містами високошвидкісних тунелів за допомогою бурильної машини Godot. На поверхні автомобіль встає в спеціальний ліфт з електроприводом, який опускається під землю і переміщається в тунель шириною 3,6 метра. Там машина розкладає фіксуючи «рейкові колеса», завдяки яким зможе в автоматичному режимі пересуватися зі швидкістю до 250 км на годину.

Раніше стало відомо, що представники The Boring Company домовилися з владою Чикаго про будівництво нової транспортної системи, яка зв’яже діловий центр міста з міжнародним аеропортом О’Хара. Крім того, роботи з буріння нових тунелів ведуться в Лос-Анджелесі. Нарешті, Маск зазначив, що згодом мережа комунікацій може з’явитися в Лас-Вегасі.

Глава «Тесли» вважає, що використання нової системи дозволить значно розвантажити наземні магістралі і зменшити рівень дорожніх заторів у містах. Надалі мережі тунелів передбачається об’єднати з вакуумною системою надшвидкісних пасажирських поїздів Hyperloop, які теоретично зможуть переміщатися зі швидкістю до 1200 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook