Автоновини

Nissan подав до суду на сестру Карлоса Гона

Компанія Nissan подала позов проти сестри колишнього глави автомобільного альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлоса Гона. Концерн звинувачує Клодін Бішара де Олівейре в «незаконному збагаченні», повідомляє The Mainichi. Всі інші подробиці про цей судовий позов поки не розголошуються.

За неофіційними даними, сестра Гона займала посаду консультанта в компанії. При цьому зарплату вона отримувала, не виконуючи умов контракту, який був з нею укладено ще в 2002 році.

Сам Карлос Гон на даний момент знаходиться під арештом. Японська прокуратура звинуватила 64-річного топ-менеджера в приховуванні доходів на суму 5 мільярдів ієн (близько 44 мільйонів доларів).

Прокуратура вважає, що Гон протягом п’яти років задекларував лише половину зі своїх доходів. При цьому незадекларовані кошти повинні були бути виплачені топ-менеджеру в якості вихідної допомоги після відходу з компанії. За японським законодавством вихідну допомогу теж має бути задекларовано. Також прокуратура Токіо висунула звинувачення проти колишнього члена ради директорів Nissan Грега Келлі.

Сам Карлос Гон відмовився визнати себе винним у фінансових махінаціях. На допитах він заявив слідчим про свою невинність. Гон підкреслив, що не занижував суму своїх доходів у звітах для біржі.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook