Автоновини

Автомобіль Tesla сам втікав від поліції на автопілоті, поки нетверезий водій спав

Поліція штату Каліфорнія затримала п’яного водія електрокара Tesla Model S, який заснув за кермом, але при цьому автомобіль продовжував рух в режимі автопілота. Про це повідомляє видання Palo Alto Online.

Інцидент стався рано вранці в п’ятницю, 30 листопада. Патрульні помітили на Трасі 101 автомобіль зі сплячою людиною на водійському сидінні. При цьому електрокар рухався зі швидкістю близько 110 км на годину. Поліцейські переслідували машину протягом семи хвилин, за які Tesla на автопілоті проїхала більше 11 кілометрів, перш ніж самостійно зупинилася на узбіччі.

Правоохоронці знайшли за кермом 45-річного Олександра Самека, якого «навіть не відразу вийшло розбудити». Порушника доставили на найближчу заправну станцію, де був проведений тест на алкоголь, який показав позитивний результат.

Компанія Tesla Motors в керівництві по експлуатації своїх електрокарів особливо підкреслює, що система Autopilot є виключно допоміжною функцією. Водій повинен постійно тримати руки на кермі, дивитися на дорогу і бути готовим у будь-який момент взяти керування на себе.

При цьому, якщо електроніка не буде відчувати постійного зусилля на кермі, то система активує звукові повідомлення, які будуть лунати з динаміків кожні кілька секунд. Зрештою автомобіль просто самостійно зупиниться на краю дороги, якщо електроніка вирішить, що водій не бере ніякої участі в управлінні. Поки залишається не ясним, яким чином Самек зміг «обдурити» комп’ютер і проїхати сплячим на автопілоті так довго.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook