Автоновини

У Porsche розповіли про віртуальні тести електричного універсалу

Фото: Porsche

Компанія Porsche розповіла про ранні випробування нового електричного універсалу, який зроблять за мотивами концепт-кара Mission E Cross Turismo. Для початкових стадій тестів інженери німецької марки створили комп’ютерну модель автомобіля, який обкатувався на віртуальній трасі «Нюрбургрінг».

У компанії відзначили, що цифрові технології дозволяють поліпшити і прискорити процес розробки нових машин. Роботу силового каркаса, двигуна, шасі та електрики автомобіля можна симулювати за допомогою спеціальних програм.

Завдяки мережному моделюванню електрокар «вивели» на віртуальну «Північну петлю» за сім місяців до появи першого робочого прототипу. За цей час автомобіль проїхав по трасі близько 10 млн кілометрів. Перед розробниками стояло головне завдання по оптимізації системи управління електричної енергіії, щоб електрокар зміг пройти 20,9-кілометровий трек швидше восьми хвилин.

Нагадаємо, в жовтні керівництво Porsche дало «зелене світло» проекту серійного виробництва електричного універсала на базі концепт-кара Mission E Cross Turismo, який був показаний в березні 2018 року на Женевському автосалоні.

До складу силової установки новинки увійдуть два електричних двигуна, які встановлені на передній і задній осі. Сумарна віддача агрегатів, які живляться від 800-вольтової архітектури, складе не менше 600 кінських сил. Автомобіль зможе прискорюватися з місця до 100 км / год за 3,5 секунди. Заявлений запас ходу – 500 кілометрів.

За попередніми даними, електричний універсал Porsche з’явиться в 2020 році – слідом за ліфтбеком Taycan, який встане на конвеєр в 2019 році. Випуск електрокарів налагодять на підприємстві Porsche в Цуффенхаузене.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook