Автоновини

Новий Nissan Leaf перетворили на гоночний електрокар

Фото: Nissan

Компанія Nissan представила гоночну модифікацію електрокара Leaf другого покоління, створену фахівцями спортивного підрозділу японської марки – Nismo. Прем’єра автомобіля відбудеться 2 грудня на «Фудзі Спідвей».

Новинка побудована навколо карбонового монокока, завдяки чому її маса становить всього 1220 кілограмів. Електромотори і інвертори встановили на кожній осі автомобіля. Двигуни живляться від блоку модернізованих акумуляторів, запозичених у стандартної моделі.

В сумі агрегати видають 326 к. с. і 640 Н · м крутного моменту, що вдвічі більше продуктивності силової установки гоночного електрокара Leaf перового покоління, представленого в 2011 році. Новий Nissan Leaf Nismo RC здатний прискорюватися з місця до першої «сотні» за 3,4 сек. – приблизно на 50% швидше попередника.

Гоночний автомобіль отримав перенастроюючу підвіску із заниженим дорожнім просвітом, регульоване заднє антикрило, дифузор і інші аеродинамічні елементи. Всього буде випущено шість подібних автомобілів.

Стандартний Nissan Leaf другого покоління дебютував в 2017 році. Модель оснащується електромотором, що видає 150 к. с., і блоком акумуляторів на 40 кіловат-годин. Хетчбек здатний прискорюватися з місця до 100 км / год за 8,2 секунди. Максимальний пробіг без підзарядки по європейському циклу NEDC склав близько 380 кілометрів.

Новинка отримала систему напівавтоматичного управління, що працює на основі лазерного сканера і системи кругового огляду. Крім того, електрокар обзавівся функцією e-Pedal, завдяки якій здійснювати прискорення, уповільнення і повну зупинку можна оперуючи тільки педаллю акселератора.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook