Авто на єврономерах Автоновини

У Раді знову хочуть скасувати закони про авто на єврономерах

У Верховній Раді знову (друга спроба) хочуть скасувати закони Южаніної, які були підписані президентом 25 листопада. Відповідний законопроект під номером 9352 зареєстрував позафракційний нардеп Юрій Дерев’янко.

Документ, якого насправді ще немає (поки не опублікований), отримав назву: “Проект Закону про внесення змін до підрозділу 5 розділу XX” Перехідні положення “Податкового кодексу України та призупинення дії законів України” Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів “і” Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України “. І якщо з двома останніми пунктами все більш-менш зрозуміло, то що ж такого може бути в вищезгаданому 5 підрозділі Перехідних положень?

Швидше за все, нардеп пропонує змінити коефіцієнт віку з 0,5 до 1 – щоб розмитнення старих авто було дешевше і не коштувало дорожче самих машин (раніше про такі зміни він говорив в Раді під час обговорення законопроектів 8487 і 8488). Це саме те, чого домагалася Авто Євро Сила.

До слова, нові ставки розмитнення в рамках прийняття законів Южаніної вплинули не тільки на б / у авто, а й на нові машинами: тепер на авто з великим об’ємом двигунів можна заощадити сотні тисяч гривень.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook