Автоновини

Карлос Гона залишили під арештом на 10 днів

Прокуратура Японії 10 грудня пред’явить 64-річному Карлосу Гону офіційні звинувачення. Поліція підозрює колишнього голови ради директорів автоконцерну Nissan в ухиленні від податків.

Колишній голова ради директорів автоконцерну Nissan Карлос Гон залишиться під арештом ще на 10 діб. Таке рішення прийняв суд Японії на прохання місцевої прокуратури, повідомляє Kyodo News. Очікується, що 10 грудня 64-річному Гону будуть пред’явлені офіційні звинувачення.

Карлос Гон був затриманий 19 листопада. Поліція Японії підозрює 64-річного топ-менеджера в ухиленні від податків. Для цього він умисно спотворював інформацію про розмір власних виплат. Слідчі почали розслідування відносно топ-менеджера після повідомлень анонімного інформатора всередині автоконцерну.

Сам Карлос Гон відмовився визнати себе винним у фінансових махінаціях. На допитах він заявив слідчим про свою невинність. Гон підкреслив, що не занижував суму своїх доходів у звітах для біржі.

Карлос Гон був відправлений у відставку з поста голови ради директорів Nissan Motor Co, 22 листопада. Також звільнений і член ради директорів Грег Келлі, який теж підозрюється у фінансових махінаціях. Пізніше керівництво японського автоконцерну Mitsubishi також прийняло рішення звільнити Карлоса Гона з поста голови ради директорів. Раду директорів компанії очолить Осаму Масуко.

У Renault тимчасовим президентом концерну призначений Тьєррі Боллоре. У компанії пояснили, що Карлос Гон «тимчасово недієздатний», однак залишається головою і головним виконавчим директором.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook