Автоновини

Aston Martin назвав терміни випуску першого кросовера

Фото: Aston Martin

Компанія Aston Martin представить перший у своїй історії серійний кросовер в четвертому кварталі 2019 року. Про це повідомляє прес-служба британської марки.

Складання автомобілів налагодять на новому підприємстві в Сейнт Атан, Уельс, де буде створено понад 700 робочих місць. Виробництво кросовера стартує на початку 2020 року. На цьому ж заводі буде здійснюватися випуск електричних автомобілів Aston Martin, а також нових розкішних машин, які будуть продаватися під брендом Lagonda.

Що стосується кросовера Aston Martin, то, за попередніми даними, його назвуть Varekai. Провісник такого автомобіля, який отримав назву DBX, був представлений навесні 2015 року на Женевському автосалоні. Поки лише відомо, що товарна модель, на відміну від дводверного прототипу, отримає кузов з чотирма дверима. Новинка складе конкуренцію Bentley Bentayga, Lamborghini Urus, Porsche Cayenne і Maserati Levante.

Спочатку передбачалося, що серійний DBX побудують на базі Mercedes-Benz в рамках договору про співпрацю компанії Aston Martin і концерну Daimler. Згодом британці спростували цю інформацію.

За неофіційними даними, базова версія позашляховика отримає чотирьохлітровий твін-турбо двигун V8 виробництва Mercedes-AMG потужністю близько 600 кінських сил. Топовий варіант оснастять 5,2-літровим мотором V12 з двома турбінами, що видає приблизно 750 кінських сил.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook