Авто на єврономерах Автоновини

У «Богдані» жорстко прокоментували рішення Верховного суду по бляхам

Власники нелегальних авто на Єврономерах примудрилися обдурити навіть Верховний суд. Про це повідомляє прес-центр корпорації.

Верховний суд визнав законним користування автомобілем з іноземною реєстрацією, який був ввезений на територію України з метою транзиту. У корпорації «Богдан» відзначають, що водії таких машин прагнуть обвести навколо пальця державу, оскільки насправді використовують машини для постійного, а не тимчасового пересування.

«Власники авто на Єврономерах продовжують нехтувати законом і шукати вигод для себе в його прогалині. Виникає гостра необхідність в оновленні діючих норм, які зупинять свавілля цих осіб. Держава повинна в повному обсязі отримувати податки з розмитнення. А з доріг України повинен зникнути металобрухт, який ставить під загрозу життя всіх учасників руху», – відзначають в прес-службі корпорації.




Крім того, додали в компанії, введення авто з іноземною реєстрацією в правове поле вплине на зниження аварійності на дорогах. Адже відомо, що зараз їх власники відчувають повну безкарність і тікають з місця ДТП, уникаючи реальної відповідальності.

Раніше «Богдан» звертав увагу на те, що власники нелегальних авто змогли обвести державу на субсидії: уряд не буде враховувати машини на Єврономерах при нарахуванні державної підтримки, оскільки факт приналежності такого майна конкретній особі встановити неможливо.

Нашестя старих авто вже викликало ситуацію, коли місце нових автомобілів на ринку все активніше займають старі легковики з іноземною реєстрацією. Ця тенденція може остаточно вбити український авторинок. У той же час зниження акцизів на такі машини призведе до щорічних втрат в розмірі 2 млрд гривень для українського бюджету.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook