Автоновини

T-Cross замінить Polo: 6 фактів про новий кросовер Volkswagen

Фото: Volkswagen

В Амстердамі представили серійний Volkswagen T-Cross, який займе нижчу сходинку в ієрархії кросоверів марки. Не виключено, що скоро модель з’явиться в Україні, причому у нас T-Cross може витіснити седан Polo.

Це самий компактний кросовер Volkswagen

Німці позиціонують машину в якості міського кросовера і альтернативи сімейства Polo, на базі якого він і побудований. При довжині 4170 мм і висоті 1558 мм T-Cross більше і вище хетчбека на 54 і 97 мм відповідно. По ширині (1750 мм) і довжиною колісної бази (2563 мм) обидві машини ідентичні.

Але всі інші кросовери бренду більше, включаючи представлений в минулому році Volkswagen T-Roc довжиною 4,2 метра. Тепер лінійка кросоверів виглядає так: компактний T-Cross, кросовер С-класу T-Roc, підрісший Tiguan, середньорозмірний Touareg і великий Teramont.

У нього салон-трансформер

Кросовер обіцяє вищу посадку – пасажири розташовуються мінімум на 10 см вище, ніж в Polo. Салон офіційно розрахований на п’ятьох. Водійське сидіння регулюється по висоті, а задній диван не просто складається в співвідношенні 60:40, але зсувається по частинах на відстань до 14 см. В результаті базовий обсяг багажника можна варіювати від 385 до 455 л (проти 351 л у хетчбека Polo), а при повністю складених кріслах – до 1281 літра.

Є можливості персоналізації

Салон T-Cross НЕ буде нарочито молодіжним, але якість обробки обіцяє бути непоганою. Обробка виконана в різних тонах, використовуються об’ємні фактури панелей, а в верхніх комплектаціях з’являється атмосферне підсвічування. На вибір запропонують кілька варіантів оформлення інтер’єру, дюжину кольорів кузова, а також двоколірні варіанти забарвлення. Колеса в залежності від комплектації мають діаметр 16, 17 або 18 дюймів.

Базова комплектація включає зсувні задні сидіння, обмежувач швидкості, систему захисту пішоходів. Виконання Life додає мульфункціональне кермо, парктроніки, кондиціонер. У комплектації Style додатково буде світлодіодна оптика, шкіряне кермо, комфортні передні сидіння, атмосферне підсвічування інтер’єру, кліматична установка і 17-дюймові колеса. Крім них, запропонують набір дизайн-пакетів, а також «спортивний» пакет R-line.

У нього багато електроніки

Відповідно до нових європейських вимог молодший кросовер вже в базовій комплектації буде мати ряд електронних систем безпеки, що знижують ризики аварій. Наприклад, систему контролю пішоходів і автоматичного гальмування. Далі, в залежності від оснащення T-Cross може бути обладнаний функціями контролю мертвих зон і смуги руху. У списку опцій є зовсім незвичні для класу функції оцінки втоми водія, адаптивний круїз-контроль і автопаркувальник.

Буде тільки передній привід і турбомотор

T-Cross побудований на молодшій варіації платформи MQB під назвою MQB-A0, яка не передбачає наявності повнопривідної трансмісії, і має привід тільки на передні колеса. У європейській гамі двигунів тільки турбомотор серії TSI, починаючи з літрового трьохциліндрового, який пропонується у варіантах потужністю 95 і 115 кінських сил. Найслабший T-Cross набирає “сотню” за 11,5 с і максимальні 180 км / год, більш потужний варіант виїжджає з 10 с і досягає 193 км на годину.

Чотирициліндровий кросовер оснащується мотором 1,5 TSI з віддачею 150 к.с., який забезпечує розгін до 100 км / год за 7,8 секунди. Альтернатива – 95-потужний дизель 1,6 TDI. Базовий мотор агрегатується з 5-ступінчастою «механікою», інші – з 6-ступінчастою, або 7-діапазонним «роботом» DSG.

T-Cross може замінити Polo

Седан Volkswagen Polo нового покоління вже існує на ринку Бразилії, де з січня 2018  продається під ім’ям Virtus. Це модель на базі «шостого» Polo, побудована на тій же платформі MQB-A0 з малокубатурними турбомоторами. Але везти цю машину до нас німці не поспішають, вважаючи, що на ринку вона виявиться занадто дорогою і не зможе конкурувати з парочкою Hyundai Solaris / Kia Rio.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook