Автоновини

McLaren представив найшвидший гіперкар у своїй історії

Фото: McLaren Automotive

Компанія McLaren офіційно представила найшвидший дорожній гіперкар в своїй історії – Speedtail. Новинка стала ідеологічним наступником легендарної моделі F1, яка з 1993 по 2005 роки вважалася найшвидшим серійним автомобілем у світі.

Гіперкар побудований навколо надлегкого «унікального» карбонового монокока, завдяки якому маса автомобіля склала всього 1430 кілограмів. Довжина автомобіля дорівнює 5137 мм, що на 549 ??мм довший колишнього супергібріда P1.

Задля поліпшення аеродинамічних показників замість традиційних зовнішніх дзеркал вирішили використовувати спеціальні камери, зображення з яких виводиться на салонні монітори внизу передніх стійок. Speedtail також отримав електрохромні стекла – система здатна самостійно вибирати оптимальний рівень світла, що надходить в кабіну.

McLaren Speedtail оснастили бензин-електричною гібридною силовою установкою, технічні подробиці якої поки не називаються. За неофіційними даними, вона створена на основі чотирьохлітрового твін-трубо двигуна V8, що працює разом з двома електромоторами. Сумарна віддача агрегатів склала 1050 к.с.. тяга передається на задні колеса.

Керуюча електроніка дозволяє вибрати один з декількох режимів їзди, самий екстремальний з яких називається «Velocity» ( «Швидкість»). В такому випадку адаптивна підвіска зменшує дорожній просвіт на 35 мм, а зовнішні камери прибираються в двері, що зменшує опір набігаючого потоку. Передні колеса приховані за спеціальними ковпаками заради зниження утворення повітряних вихорів в районі арок.

McLaren Speedtail здатний прискорюватися з місця до 300 км / год за 12,8 сек., що на 2,7 секунди швидше McLaren P1 і на 0,3 сек. – Bugatti Chiron. За попередніми даними, максимальна швидкість автомобіля склала 391 км на годину.

Як і McLaren F1, новий гіперкар отримав тримісний салон, де водійське крісло розташовується по центру, а два пасажирських – з боків за плечима пілота. У новинки є невеликі відсіки для багажу – спереду і в хвості автомобіля.

Дві емблеми для передній і задній частини автомобіля виконають з 18-каратного білого золота бірмінгемської ювелірної фірми Vaughtons. Крім того, в логотипах, маса яких складе близько 100 грамів, використовують вставки з карбону. За додаткову плату покупцям автомобіля запропонують зробити емблему з платини.

Всього британська компанія випустить 106 таких автомобілів, вартість кожного з яких складе близько 2,3 млн доларів. На даний момент всі гіперкари вже продані. Перші клієнти отримають свої автомобілі не раніше початку 2020 року.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook