Автоновини

Ілону Маску заборонили займати пост глави ради директорів Tesla

Глава компанії Tesla Ілон Маск і Комісія з цінних паперів і бірж США змогли досягти мирової угоди.

Ілон Маскипротягом трьох років не зможе обіймати посади голови ради директорів компанії Tesla. До такої угоди прийшли американський бізнесмен і Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC). Крім цього Маск повинен виплатити штраф у розмірі 20 млн доларів, повідомляє Reuters.

Раніше відомство звинуватило американця в підробці і шахрайстві. Так, на початку серпня Ілон Маск написав в своєму Twitter, що може викупити всі акції Tesla і вивести їх з біржі. Однак подальших кроків в цьому напрямку він не зробив. У відомстві стверджують, що у бізнесмена не було достатніх гарантій для того, щоб виступати з такими заявами. Крім цього, Маск міг маніпулювати ціною акцій компанії, видаючи неправдиву інформацію.

«Повідомлення Маска призвило до стрибка котирувань акцій Tesla на 6% 7 серпня і спровокувало істотну дестабілізацію на фондовому ринку», – говориться в повідомленні.

Компанія Tesla, орієнтована на виробництво електромобілів, заснована в 2003 році. З 2008 продає Tesla Roadster. У 2012  компанія представила седан Model S. Штаб-квартира виробника знаходиться в місті Пало-Альто, Каліфорнія.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook