Автоновини

Audi звинуватили в підробці тестових протоколів

Прокуратура Мюнхена звинуватила компанію Audi в підробці ідентифікаційних номерів автомобілів і протоколів тестів. Про це повідомляє видання S?ddeutsche Zeitung з посиланням на джерело знайоме з ходом розслідування.

За його даними, компанія цілеспрямовано приховувала дані про викиди шкідливих речовин і витрати палива для експлуатації машин в Південній Кореї. Офіційного підтвердження цієї інформації поки немає. За попередніми даними, в результати випробувань вносилися підроблені VIN-номера автомобілів. Після чого виходив дозвіл на експлуатацію машин в Південній Кореї. Слідство ведеться щодо трьох високопоставлених співробітників Audi. Їх імена поки не називаються.

Підробка тестових протоколів могла відбуватися з 2013 року. За словами джерела, на даний момент встановлено 18 випадків шахрайства. У самій компанії Audi зараз ведеться внутрішнє розслідування інциденту.

Раніше наглядова рада автомобільного концерну Volkswagen прийняв рішення звільнити голову Audi Руперта Штадлера. Колишній топ-менеджер кілька місяців тому був затриманий у зв’язку з «дизельним скандалом». У Volkswagen таке рішення пояснили тим, що Штадлер «в силу досудового затримання не в змозі виконувати обов’язки». При цьому, сторони дійшли згоди про добровільне звільнення.

Руперт Штадлер був заарештований німецькою владою в червні 2018 року за підозрою в участі в «дизельному скандалі» навколо концерну Volkswagen. Екс-керівника Audi підозрюють в шахрайстві і участі в рекламній кампанії, що містить свідомо невірні відомості. На даний момент 55-річний топ-менеджер перебуває у в’язниці в місті Аугсбург на півдні Німеччини.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook