Автоновини Військова техніка

В Україні покажуть самохідну гаубицю DANA M2CZ на шасі Tatra 8х8

На виставці Зброя та безпека 2018 у Києві відбудеться презентація нової самохідної гаубиці чеського виробництва DANA M2CZ на шасі Tatra 8х8, пише Autocentre.

У Києві 9 жовтня стартує Міжнародна виставка «Зброя та безпека 2018», котоаря буде проходити в столичному МВЦ. Тут очікується показ новітньої самохідної гаубиці DANA M2CZ, яка була презентована у себе на батьківщині в Чехії тільки в червні 2018 року. Фотографії гаубиці на трейлері опублікував на своїй сторінці в Фейсбук Dylan Malyasov.

 

Самохідна гаубиця DANA M2CZ прийшла на зміну машині M1CZ, що є на озброєнні з 2011 року. Вона також побудована на чотиривісному повноприводному шасі Tatra 8 ? 8 з незалежною підвіскою.




DANA M2CZ отримала повністю нову броньовану кабіну водія і командира – з балістичним захистом Level 1 по STANAG 4569. Водій оцінить нові органи управління і щиток приладів, а командир – новий пульт управління гаубицею.

DANA M2CZ оснащується гарматою калібру 152-мм з поліпшеними характеристиками завдяки новій комп’ютеризованій системі управління. Дальність стрільби досягає 25,5 км. В першу хвилину гаубиця може зробити 5 пострілів, а в наступні – по 4 постріли. Боєкомплект варіюється від 40 до 60 зарядів.

12-циліндровий турбодизель повітряного охолодження T3-930 потужністю 360 к.с. був модернізований, зокрема застосована електронна система подачі палива. Тепер максимальна потужність досягається при менших оборотах. З’явилася також коробка передач з напівавтоматичним перемиканням TATRA Norgren.

DANA M2CZ має бойову масу близько 30 т і може розганятися по шосе до 80 км / год, по пересіченій місцевості – до 25 км / г. Запас ходу складає 600 км. Гаубиця може долати брід глибиною до 1,4 м, рів шириною до 2 м, а також стінку висотою 0,5 м.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook