Автоновини

Австралійський Holden представив 1360-потужний електричний гіперкар

Фото: Holden

Австралійська компанія Holden представила концептуальний 1360-потужний гіперкар під назвою Time Attack Concept Racer. Випуск автомобіля приурочили до 50-річного ювілею з моменту першої перемоги «Холдена» в гонці «Батерст-1000» на трасі Mount Panorama.

Автомобіль, створений поки тільки у вигляді віртуального прототипу, сконструйований, щоб побити рекорд австралійського треку і пройти дистанцію швидше 1 хвилини і 30 секунд. Суперкар, побудований навколо карбонового монокока, отримав ряд аеродинамічних елементів, покликаних збільшити притискну силу, в тому числі, плоске днище зі спеціальними тунелями для повітря.

Holden Time Attack Concept Racer укомплектували чотирма електричними агрегатами, які в сумі видають 1360 к.с. і 3240 Нм крутного моменту. Гіперкар здатний набирати першу “сотню” за 1,25 сек., а його максимальна швидкість складає 480 км на годину.

Двигуни живляться від комплекту графенових акумуляторів на 25 кВт-год, які можна заряджати від спеціальних 1000-кіловатних зарядних систем. Запас батарей можна повністю відновити за півтори хвилини.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook