Автоновини Париж-2018

Smart представив електрокар без даху і бічних стекол

Фото: Daimler AG

Компанія Smart до свого 20-річчя представила в Парижі новий двомісний концепт під назвою Forease. Електричний кабріолет побудований на базі EQ Fortwo Cabrio. Крім даху у автомобіля відсутні і бічні стекла. У компанії вважають, що таким чином водій зможе «насолоджуватися вільної їздою».

Дизайн незвичайного прототипу отримав риси Crossblade (2001 р.) і Forspeed (2011 р). Автомобіль оснащується світлодіодною оптикою, дифузором, спойлером, 18-дюймовими колісними дисками, прихованими дверними ручками, дифузором і тривимірними ліхтарями. У салоні прототипу встановлено два додаткових дисплея замість вентиляційних отворів і незвичайне рульове колесо, що нагадує штурвал літака.

Forease оснащується електромотором з віддачею 82 к.с. Запас ходу у концепту становить близько 160 км. До «сотні» автомобіль може розігнатися за 11,4 секунди. Максимальна швидкість – 130 км / г.

Серійної версії Forease не планується. Однак раніше стало відомо, що після 2020 року компанія Smart стане повністю електричним брендом. Через два роки німецька марка буде продавати тільки автомобілі, оснащені «зеленими» двигунами. На даний момент Smart вже припинив продавати автомобілі з бензиновими двигунами в Північній Америці.

Концерн Daimler має намір інвестувати в підприємство Smart у французькому Амбахе 500 млн євро. Ця сума піде на модернізацію заводу, де, в тому числі, налагодять випуск компактного електрокара Mercedes-Benz EQA.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook