Автоновини Париж-2018

Audi показала серійний кросовер з камерами замість бічних дзеркал

Фото: Олег Лозовой

Компанія Audi привезла на автосалон в Париж свій перший електричний кросовер – E-Tron. У Європі продажі новинки почнуться вже в січні нинішнього року. Виробництво машини налагоджено на заводі в Брюсселі (Бельгія). Автомобіль стане конкурентом Jaguar I-Pace, Mercedes EQC і Tesla Model X. Бажаючим придбати машину доведеться заплатити близько 80 тис. євро.

У модельній лінійці бренду E-Tron зайняв місце між Q5 і Q7. Довжина новинки становить 4 901 мм, ширина – 1935 мм, а колісна база – 2 929 мм. Об’єм багажного відділення – 660 літрів.

Замість традиційних бічних дзеркал у E-Tron встановлені компактні камери, які передають зображення на дисплеї в дверях. У компанії заявили, що в тому числі завдяки цій технології у новинки найнижчий в класі коефіцієнт аеродинамічного опору – 0,28.

Також кросовер оснастили просунутою пневмопідвіскою, яка вміє самостійно змінювати дорожній просвіт в діапазоні 76 мм. Також водієві доступна система напівавтономного управління. Подібна технологія вже використовується на нових A6 і A8. Електроніка за допомогою сенсорів, радарів і карт орієнтується в просторі і може самостійно керує машиною.

Кросовер оснащується відразу двома електричним моторами. Сумарна потужність E-Tron становить 408 к.с. і 660 Нм крутного моменту. Розгін до «сотні» у автомобіля займає близько 6 секунд. Точну цифру німці називати не стали, як і розкривати показники максимальної швидкості.

На одній зарядці автомобіль здатний проїхати до 400 км в циклі WLTP. Зарядити новинку можна на спеціальних станціях, а також від звичайної побутової розетки. У першому випадку процес може зайняти до однієї години, а в другому – до восьми з половиною годин.

Що стосується дизайну, то він повторює концептуальний e-tron quattro, який був представлений восени 2015 у Франкфурті. Автомобіль отримає просунуту систему рекуперації енергії. Німецький автовиробник заявив, що в більш ніж 90% маневрів, пов’язаних з уповільненням, водієві не доведеться натискати на гальмо – електромобіль здатний інтенсивно сповільнюватися при різкому скиданні педалі акселератора.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook