Автоновини Париж-2018

Renault виведе на вулиці безпілотні фургони-кур’єри

Фото: Carscoops / Renault

Фургон Renault EZ-Pro – це розвиток ідеї «маршрутки» EZ-Go в додатку до комерційних перевезень. Варіант з приставкою Pro являє собою безпілотний фургон-постачальник майбутнього, який може працювати як з водієм, так і повністю автономно. Формально прем’єра концепту відбулася на вересневій виставці комерційного транспорту в Ганновері, але широкому загалу її показали саме в Парижі.

Концепція EZ-Pro передбачає використання цілого парку таких машин для міських доставок. За даними Renault, в містах Європи на кур’єрські служби припадає майже третина трафіку, і автономна система EZ-Pro зможе скоротити кількість машин, забезпечивши безпечну безаварійну доставку.

На відміну від інших подібних концепцій, EZ-Pro передбачає варіанти з місцем водія-експедитора і можливість об’єднання фургонів в колони. У робомобіля немає керма, а посадка на місце керуючого здійснюється через вертикальну фронтальну дверь. Для управління на бічній панелі передбачений багатофункціональний джойстик, ряд дисплеїв і клавіш. «Ми вважаємо, що управління не буде автоматизовано повністю, так як в доступному для огляду майбутньому люди залишаться в центрі транспортної діяльності», -пояснюють творці.

Керуючий буде сидіти всередині провідної колони машин і зможе не тільки контролювати процес перевезення, а й особисто передавати клієнтам тендітні або особливо цінні речі. При просуванні від колони будуть відділятися безпілотні фургони, здатні самостійно виконати перевезення. Такі моделі будуть обладнані тільки закритими ящиками, які клієнти зможуть відкрити за допомогою смартфона. Та ж програма допоможе відстежувати місце розташування товарів. Відпрацьовані машини зможуть знову об’єднуватися в колони і повертатися на базу.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook