Автоновини

Porsche відмовився від дизельних двигунів

Фото: Porsche

Компанія Porsche ухвалила рішення відмовитися від виробництва автомобілів на дизельних двигунах. Тепер автовиробник збирається сконцентруватися на створенні машин з бензиновими двигунами і гібридів. З 2019 року особливу увагу компанії буде приділено електромобілям, говорть в повідомленні прес-служби Porsche.

Основна причина прийняття такого рішення – скандал навколо махінацій з показниками викидів в атмосферу шкідливих речовин. Як заявив керівник компанії Олівер Блуме в інтерв’ю газеті Bild am Sonntag, дизельний скандал доставив його компанії масу проблем.

На проект по створенню екологічно чистих машин планується виділити до 2022 року 6 млрд євро. Очікується, що до 2025 кожен другий новий автомобіль Porsche буде мати електродвигун або гібридну силову установку.

У квітні нинішнього року німецька поліція заарештувала главу підрозділу розробки двигунів компанії Porsche Йорга Кернера в зв’язку з так званим «дизельним скандалом» навколо концерну Volkswagen. Крім того, у число підозрюваних потрапив глава відділу нових досліджень і розробок Porsche Міхаель Штайнер, а також ще один співробітник, ім’я якого не називається. Всім трьом пред’явлені звинувачення в шахрайстві і використанні завідомо недостовірної реклами.

Скандал навколо Volkswagen, пов’язаний з навмисним заниженням рівня шкідливих викидів у дизельних моторів, спалахнув восени 2015 року. Для німецького концерну ситуація з «Дізельгейтом» обернулася величезними штрафами, відставкою керівництва і багатомільйонними відгуками машин по всьому світу. Розслідування навколо дизельного скандалу VW тривають досі.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook