Автоновини

Mercedes приступив до дорожніх тестів 1000-потужного гіперкара

Фото: Mercedes-AMG

Компанія Mercedes-AMG почала дорожні випробування серійної версії гібридного 1000-потужного гіперкара Project One, в якому використані технології гоночних автомобілів Формули-1. Про це повідомляє прес-служба концерну Daimler.

Прототип гіперкара був представлений у вересні 2017 року на Франкфуртському автосалоні. Mercedes-AMG Project One оснащений гібридною силовою установкою на основі модифікованого 1,6-літрового наддувного агрегату V6, який використовується на болідах заводської команди «Мерседеса».

Двигун внутрішнього згоряння, здатний розкручуватися до 11 000 оборотів в хвилину, встановлений на задній осі. Він працює в парі з електромотором, разом з яким вони в сумі видають 680 кінських сил. При цьому формульний ДВЗ буде вимагати капітального ремонту кожні 50 тис. км пробігу.

У передніх колесах встановлено ще по одному допоміжному електричному агрегату. Сумарна потужність гібридної силової установки гіперкара перевищила 1000 кінських сил.

За неофіційними даними, Mercedes-AMG Project One здатний прискорюватися з місця до 100 км / г приблизно за 2,5 секунди, а на розгін до 200 км / г йде не більше шести секунд. Максимальна швидкість гіперкара перевищила 350 км на годину.

Всього буде випущено 275 таких автомобілів вартість кожного з яких складе близько 2,5 млн євро. На даний момент всі гіперкари вже розпродані.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook