Автоновини

Ford представив електричну вантажівку з автопілотом

Фото: Ford

Компанія Ford представила концептуальну електричну вантажівку під назвою F-Vision Future Truck. Публічна прем’єра прототипу відбулася на виставці комерційної техніки в німецькому Ганновері.

Експериментальна фура була розроблена фахівцями компанії Ford Otosan – спільного підприємства турецького конгломерату Koc Holding і корпорації Ford. За словами творців, дизайн новинки був натхненний супергероями з коміксів Marvel. Зокрема, аеродинамічна кабіна вантажівки нагадує шолом Залізної людини.

Ford F-Vision Future Truck отримав повністю електричний силовий агрегат і автопілот четвертого рівня. Це означає, що фура здатна повністю самостійно пересуватися в певних зонах і маршрутах при нормальних погодних умовах. При цьому повинні бути передбачені зовнішні органи управління, тому машину можна буде контролювати вручну.

Подібна вантажівка змогла би скласти конкуренцію Tesla Semi, серійна версія якої з’явиться в 2019 році. За попередніми даними, товарну фуру оснастять чотирма агрегатами, віддача яких поки не уточнюється. Без вантажу фура здатна прискорюватися з місця до 100 км / год за п’ять секунд, а з причепом масою в 40 тонн – за 20 секунд. Топова версія вантажівки зможе проїхати без підзарядки батарей до 1000 кілометрів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook