Автоновини

BMW розповіла про новий родстер Z4

Фото: BMW

Компанія BMW назвала основні характеристики спортивного родстера Z4 третього покоління. Новинка, прем’єра якої відбудеться на Паризькому автосалоні, буде доступна з трьома силовими агрегатами.

Топову версію з позначенням Z4 M40i оснастили трилітровою рядною наддувною «шісткою», яка на європейському ринку розвиває 340 к.с., а на північноамериканському – 387 кінських сил (максимальний крутний момент в обох випадках – 500 Нм). Спорткар здатний прискорюватися з місця до 100 км / год за 4,5 і 4,7 сек. відповідно.

Такий варіант комплектується адаптивною спортивною М-підвіскою, посиленими гальмівними механізмами і диференціалом підвищеного тертя з електронним блокуванням.

Родстер також буде доступний з дволітровою «турбочетвіркою», що розвиває 258 к.с. і 400 Нм крутного моменту (Z4 sDrive30i). Розгін з нуля до першої «сотні» – 5,4 секунди. Віддачу цього ж мотора базової версії для Європи знизять до 197 сил і 320 Нм. Такий автомобіль здатний прискорюватися до 100 км / год за 6,6 сек., а його максимальна швидкість складає 240 км на годину.

Всі мотори працюють в парі з восьмиступінчастою автоматичною трансмісією ZF. У BMW вирішили відмовитися від версій з механічною коробкою передач в зв’язку з прогнозованим низьким попитом на подібні модифікації.

Нагадаємо, родстер BMW Z4 третього покоління побудований на одному шасі з новим спорткаром Toyota, для якого відродили назву Supra. Німецькі і японські інженери вели спільну розробку платформи для спортивного автомобіля з 2014 року.

Серійне виробництво нового BMW Z4 почнеться в листопаді 2018 року, а старт продажів родстера намічений на березень 2019 року. Ціни на спорткар оголосять пізніше.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook