Автоновини

Mercedes представив перший електричний кросовер

Фото: Mercedes

Компанія Mercedes-Benz представила свій перший серійний електричний кросовер EQC. Публічна прем’єра новинки відбулася на спеціальному заході в Стокгольмі. Основними конкурентами автомобіля стануть Audi E-tron (її дебют намічений на середину вересня), Jaguar I-Pace і Tesla Model X.

Виробництво машини налагодять на заводі в Бремені (Німеччина). У компанії обіцяють, що кросовер стане на конвеєр вже в наступному році. Пізніше виробництво буде запущено в Китаї.

Довжина автомобіля складає 4761 мм, а ширина – 1 884 мм. Розмір колісної бази дорівнює 2873 мм. Коефіцієнт аеродинамічного опору – менше 0,30. В цілому товарний автомобіль вийшов схожий на прототип EQ, який був представлений на Паризькому автосалоні в 2016, а також отримав риси GLС. Від концепту серійна версія кросовера відрізняється традиційними бічними дзеркалами, які замінили зовнішні камери.

У салоні новинки встановлюється цифрова приладова панель і кермо з сенсорними кнопками.

Кросовер побудували на нещодавно розробленій платформі Electric Vehicle Architecture (EVA). У конструкції автомобіля використовується високоміцна сталь і алюміній. Вага новинки становить 2425 кг.

EQC отримав два електромотори, які встановлюються на передній і задній осі. Сумарна потужність електрокросовера – 408 к.с. З такою установкою розгін до «сотні» у новинки займає 5,1 секунди. Максимальна швидкість – 180 км / год. Без підзарядки автомобіль може проїхати до 450 км. Крім того, згідно з заявленими характеристикам, EQC здатний буксирувати до 1800 кг вантажу.

Зарядити батареї у машини до 80% можна приблизно за 40 хвилин. Машину оснастили системою рекуперації енергії при гальмуванні. Клієнтам будуть доступні численний системи допомоги, а також нова мультимедійна система Mercedes-Benz User Experience (MBUX), яка прийшла на зміну топової Comand, і вже дебютувала на A-Class. Штучний інтелект вміє самонавчатися і з часом зможе розуміти навіть складні команди.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook