Автоновини

Volvo приступила до тестів безпілотних електричних самоскидів

Фото: Volvo

Volvo Group почала випробування спеціальної важкої техніки, оснащеної електричними двигунами і системами автоматичного управління. Тести, які триватимуть 10 тижнів, стартували на території кар’єру Вікан-Крос неподалік від шведського Гетеборга.

Випробувальний парк складається з восьми електричних кар’єрних безпілотних самоскидів HX2 на електричній тязі, 70-тонного екскаватора EX1 c дизель-електричною установкою, а також гібридного прототипу фронтального навантажувача LX1. Головне завдання інженерів полягає в зниженні кількості шкідливих викидів під час випробувань, а також зниження витрат на експлуатацію техніки приблизно на чверть.

Раніше компанії Volvo Trucks і шведський утилізатор відходів Renovo приступили до випробувань сміттєвоза з системами автоматичного управління. Безпілотник побудований на базі вантажівки Volvo FM 330, який обладнали GPS-навігатором, системою сенсорів і оптичним лазерним далекоміром LiDAR.

Коли сміттєвоз вперше вирушає в невідому для себе місцевість, то управляється водієм, проте система запам’ятовує навколишнє оточення, формуючи віртуальну карту з розташуванням сміттєвих баків.

Після цього автомобіль може вже самостійно пересуватися від точки до точки. При цьому автопілот здатний виявляти непередбачені перешкоди на дорозі і втручатися в рульове управління, щоб об’їхати їх.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook