Автоновини

Електрокари Tesla привезуть космонавтів на стартовий майданчик до МКС

Електричні кросовери Tesla Model X доставлять перших космонавтів на стартовий майданчик кораблів Crew Dragon фірми SpaceX. Вони зроблять демонстраційні польоти в рамках програми НАСА під назвою Commercial Crew Program, присвяченій розвитку приватних пілотованих космічних кораблів і доставці людей на Міжнародну космічну станцію. Про це повідомляє Electrek.

Crew Dragon (також відомий під назвою Dragon V2) є модернізованою пілотованою версією багаторазового космічного корабля Dragon, створеного SpaceX на замовлення НАСА. Перший демонстраційний запуск апарату з екіпажем призначений на листопад цього року, а пілотований політ повинен відбутися навесні 2019 року.

Таким чином, Ілон Маск розширив співпрацю між компанією Tesla Motors і виробником космічної техніки SpaceX, керівником яких він є. Раніше дві компанії домовилися про спільну розробку нових матеріалів, які будуть використовуватися як для наземної, так і для космічної техніки.

У лютому 2019 році фірма SpaceX провела запуск ракети-носія Falcon Heavy з електрокаром Tesla Roadster на борту, який відправився до Марса. При цьому за кермом автомобіля сидів манекен в скафандрі. Електрокар, який раніше належав самому Маску, був запущений в космос як корисне навантаження для апарату.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook