Автоновини

Skoda випустила мільйонний кросовер

Фото: Skoda

Компанія Skoda випустила мільйонний кросовер. Автомобіль зійшов з конвеєра підприємства в чеських Квасинах, повідомляє прес-служба автовиробника.

Ювілейним SUV став компактний кросовер Karoq, оснащений 150-потужним 1,5-літровим наддувним бензиновим мотором, який працює в парі з роботизованою коробкою передач з двома зчепленнями. На даний момент автомобіль вже доставили покупцеві в Іспанію.

Перший кросовер марки Skoda з’явився в 2009 році. За свій життєвий цикл модель Yeti, яка знята з виробництва в 2017 році, розійшлася тиражем в 684,5 тис. примірників. На зміну «Йеті» прийшов кросовера Karoq, глобальні продажі якого на даний момент склали 87,8 тис. одиниць. Крім того, у вседорожній лінійці Skoda є семимісний кросовер Kodiaq, який був доставлений 215,7 тис. клієнтів. Нарешті, на китайському ринку продається компактний SUV під назвою Kamiq, на який оформили 12 тис. замовлень.

Skoda виробляє кросовери в Чехії, Китаї. У 2019 році лінійку поповнить серійний електричний позашляховик, який буде виконаний за мотивами концепт-кара Vision X, показаного навесні на Женевському автосалоні.

Нарешті, в жовтні дебютує перший повноцінний спортивний кросовер Kodiaq з приставкою RS в назві, який оснастять 240-потужним дволітровим турбомотором. Новинка вже встигла встановити рекорд «Північної петлі» Нюрбургринга серед автомобілів з семимісним салоном.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook