Автоновини

Французька Ligier відзначить 50-річчя дорожнім спорткаром

Фото: Ligier

Французький автовиробник Ligier, відомий випуском гоночних автомобілів, опублікував перший тізер дорожнього спорткара. Вихід новинки буде приурочений до піввікового ювілею компанії.

Автомобіль, прем’єра якого відбудеться у вересні, присвятять Гі Ліжье – знаменитому французькому автогонщику і засновнику марки Ligier. Судячи з зображення, новинка отримає великий задній дифузор, жорстко зафіксоване антикрило, а також світлодіодні задні ліхтарі з чотирма секціями.

За попередніми даними, в основу моделі ляже шасі Ford Mustang. Новинку оснастять 3,7-літровим бензиновим агрегатом V6, що розвиває 330 кінських сил. Двигун буде поєднуватися з шестиступінчастою секвентальною трансмісією з перемиканням передач за допомогою підрульових пелюсток.

Вартість нового спорткара складе 89 тис. євро. Продажі автомобілів стартують через два місяці після прем’єри.

Компанія Ligier була заснована в 1968 році, коли французи почали випускати спортивне купе JS2. Модель комплектувалася 2,7-літровим двигуном V6 потужністю 170 к.с. від Citroen SM, розробленим Maserati. Пізніше робочий об’єм агрегату збільшили до трьох літрів, а його потужність зросла до 190 сил. Крім того, у Ligier була автоспортивна команда, яка брала участь в серії Формула-1 з 1976 по 1996 роки.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook