Автоновини

Lamborghini розповіла про надпотужний Aventador SVJ в новому тизері

Фото: Motor1

Італійська компанія Lamborghini опублікувала новий тизерний відеоролик надпотужної модифікації Aventador під назвою SVJ. На ньому показана робота комплексу під назвою Aerodinamica Lamborghini Attiva (ALA). У нього входить передній спойлер з керованими заслінками і активне антикрило.

У кожній з двох стійок крила прокладені повітроводи, які направляють потік з повітрозабірника на кришці двигуна в дефлектори знизу антикрила, зриваючи потік і зменшуючи притискну силу. Якщо ж заслінки повітропроводів закриті, повітря тече по антикрилу зверху, притискуючи задню вісь до дороги. Вперше ця система була застосована на Huracan Performante.

За неофіційними даними, новинку оснастять бензиновим 6,5-літровим бензиновим двигуном V12. Потужність агрегату складе близько 800 к.с. Суперкар буде претендувати на звання найшвидшого автомобіля Нюрбургринга. Цей титул на даний момент належить Porsche 911 GT2 RS, який пройшов коло за 6 хвилин 47,3 секунди. За попередніми даними новинки від Lamborghini для цього знадобилося 6 хвилин 44,95 секунд.

Суперкар Aventador SVJ випустять обмеженою партією і представлять найближчим часом. У компанії пояснили, що абревіатура SVJ покликана нагадати про унікальну Miura Jota, яка в 1970 році була створена тест-пілотом італійської марки Бобом Уоллесом.

У минулому році компанія Lamborghini розробила відкриту версію суперкара Aventador S. Автомобіль отримав назву Aventador Roadster S і був представлений публіці на автосалоні у Франкфурті. Родстер укомплектували 6,5-літровим атмосферним агрегатом V12. Потужність мотора становить 740 к.с. і 690 Нм крутного моменту. Двигун працює з переналаштованою роботизованою семиступінчастою коробкою передач з двома зчепленнями.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook