Автоновини

Ілон Маск попросив постачальників повернути частину отриманих грошей

Фото: Tesla

Глава Tesla Ілон Маск звернувся до постачальників з проханням повернути частину грошей, які були виплачені їм за умовами контрактів з 2016 року. Відповідні лист виявилося в розпорядженні видання The Wall Street Journal. Офіційного підтвердження цієї інформації з боку американської компанії поки немає.

У листі стверджується, що завдяки цьому поверненню Tesla зможе вийти на прибуток і продовжити нормальне функціонування. У самій компанії поки заявляють лише про переговори з постачальниками щодо зниження ціни на деякі контракти.

Компанія Tesla Motors в 2017 році зазнала рекордних збитків – чисті втрати американського виробника електрокарів перевищили два мільярди доларів. Загальний річний дохід «Тесли» склав 3,3 млрд доларів, але при цьому сумарний чистий збиток дорівнює 2,24 млрд доларів, що втричі більше втрат в 2016 році (773 млн доларів).

Минулий рік виявився дуже суперечливим для американської компанії. З одного боку, вона вивела на ринок свій найдоступніший електрокар – Model 3, а також показала прототипи двох нових моделей – вантажівки Semi і спорткара Roadster.

У квітні нинішнього року акції американської компанії Tesla впали на 5,1% в ході торгів на Нью-Йоркській фондовій біржі. За даними аналітиків, до цього призвів цілий ряд негативних подій, що сталися з автовиробником за недавні час.

Компанія Tesla, орієнтована на виробництво електромобілів, заснована в 2003 році. З 2008 продає Tesla Roadster. У 2012 компанія представила седан Model S. Штаб-квартира виробника знаходиться в місті Пало-Альто, Каліфорнія.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook