Авто на єврономерах Автоновини

Володарі нерозмитнених авто можуть святкувати ще одну перемогу

Деякі час назад по Україні прокотилася хвиля величезних штрафів за використання нерозмитнених авто: раз у раз ДФС виписувала “рахунки” на 1,7 млн ??грн, а то і 3,4 млн гривень! Однак, виписати це одне, інша справа – зобов’язати до сплати.

І, схоже, українська Феміда в цьому питанні зайняла позицію володійте авто з єврономерами. Зокрема, Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області визнав незаконними дії митниці щодо накладення штрафу 1,7 млн ??за використання громадянином України автомобіля на іноземній реєстрації, який був ввезений в режимі “тимчасове ввезення” строком на 1 рік.

Як повідомляє Дорожній Адвокт в Фейсбуці, митники інкримінували водієві порушення ст. 380 Митного кодексу: за кілька днів до закінчення річного строку, українець вирішив виїхати на авто з країни (або ж вивести його), надавши довіреність, видану власником-іноземцем, якого, в свою чергу, при перетині кордону в автомобілі не було. В результаті митники виписали водієві штраф у розмірі 300% несплачених митних платежів на підставі ст. 485 Митного кодексу. Автомобіліст вирішив оскаржити рішення співробітників в судовому порядку.

Розглянувши матеріали справи, суд прийшов до висновку про відсутність складу правопорушення і скасував величезний штраф. Втім, не виключено, що митниця може подати апеляцію. Хоча якщо подібне рішення винесуть і по іншим власникам нерозмитнених авто, про величезні штрафи можна буде напевно “забути”.

 

ДЖЕРЕЛО: autocentre.ua

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook