Автоновини

Припиняється випуск найдешевшого автомобіля в світі

Фото: Tata

Індійська компанія Tata припиняє виробництво одного з найдешевших автомобілів у світі Nano. Як повідомляє Bloomberg, в червні з конвеєра підприємства зійшов всього один міський субкомпактний автомобіль. Наприклад за аналогічний період минулого року компанія випустила 275 таких машин. На експорт в липні Tata не відправила жодної Nano.

У самій Tata визнали, що випуск Nano в «нинішньої вигляді не може тривати після 2019 року». Статус найдешевшого автомобіля в світі негативно вплинув на продажі машини навіть на домашньому ринку. Раніше генеральний директор індійського автоконцерну Tata Motors Ратан Тата заявив, що не кожен автовласник захоче їздити на машині з таким іміджем.

У свою чергу, індійський ринок показує зростання. Так в червні 2018 року продажі нових автомобілів в цій країні виросли на 38%. Реалізація вантажних машин, в свою чергу, показала зростання на 42%.

На індійському ринку продавалася рестайлінгова версія Nano. Автомобіль став оснащуватися п’ятиступінчастою роботизованою коробкою передач. Машина отримав нові бампера, видозмінену оптику та іншу решітку радіатора. Дорожній просвіт автомобіля збільшили до 180 мм, а об’єм багажника – до 94 літрів.

Оновлена ??версія субкомпактного автомобіля комплектується мотором об’ємом 0,6 літра і потужністю 35 кінських сил. Від 0 до 100 км / год Tata Nano розганяється за 33 секунди. Розгін до міських 60 км / год складає 10 секунд.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook