Автоновини

У Болгарії створили 5293-потужний електричний гіперкар

Фото: Alieno

Болгарська компанія Alieno розробила електричний гіперкар Arcanum, який, за твердженням розробників, повинен стати найпотужнішим автомобілем в світі. Топова версія новинки отримала 5293-потужну електричну установку.

У Alieno Arcanum буде чотири версії з агрегатами потужністю 2646 к.с., 3530 к.с., 4410 к.с. і 5293 кінські сили. Найпотужніша модифікація отримає 24 індивідуально керованих електричних мотора – по шість для кожного колеса.

Двигуни будуть харчуватися від комплекту акумуляторів на основі графену і суперконденсаторів ємністю від 60 до 180 кіловат-годин. Максимальна швидкість топового гіперкара складе 488 км на годину. Без підзарядки такий автомобіль зможе проїжджати більше однієї тисячі кілометрів.

Acranum отримає роботизовану підвіску з подвійними поперечними важелями, налаштованими стабілізаторами поперечної стійкості, і адаптивними амортизаторами з електронним управлінням.

Всього буде доступно три версії: дорожня (STR), трекова (TRC) і гоночна (RCE). У компанії також відзначили, що планують створити варіант для «24 годин Ле-Мана» у вищій категорії LMP1, якщо раптом FIA дозволить брати участь у добовому марафоні повністю електричним автомобілям.

Болгари вже почали приймати замовлення на Acranum, який обійдеться за ціною від 750 тис. до 1,5 млн євро. На створення одного гіперкара буде потрібно від 18 до 30 місяців.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook