Автоновини

З 2020 року всі моделі Cadillac отримають автопілот

Фото: Cadillac

Компанія Cadillac з 2020 року почне пропонувати для всіх своїх моделей фірмову систему напівавтоматичного управління Super Cruise. Про це повідомляє прес-служба американської марки.

На даний момент Super Cruise доступний тільки для однієї моделі Cadillac – флагманського седана CT6. Система працює на основі фронтального радара Lidar і комплексу камер, що забезпечують круговий огляд. Крім того, орієнтуватися в просторі допомагає GPS-навігатор і картографічний сервіс.

Електроніка контролює рульове управління, акселератор і гальмівну систему, коли автомобіль пересувається по магістралі. При цьому водій повинен стежити за дорогою і в будь-який момент бути готовим повністю взяти керування на себе.

У «Кадилаку» також відзначили, що в 2023 році компанія почне використовувати технологію V2X (Vehicle-to-everything), яка з’явиться на «новому масовому кросовері». Така система, що сканує простір на дистанції понад 300 м, дозволяє автомобілю «спілкуватися» з іншими учасниками руху, дорожньою інфраструктурою та іншими об’єктами. Наприклад, водій отримуватиме інформацію про дорожні знаки і сигнали світлофора, ремонтних роботах, пробках, пропускної здатності магістралей і пішоходів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook