Автоновини

Tesla розробить компактний електричний хетчбек

Компанія Tesla Motors до 2023 року може розробити компактний електричний хетчбек. Про це на зборах акціонерів американського автовиробника розповів його глава Ілон Маск, повідомляє Autocar.

Глава «Тесли» відмовився привести подробиці про майбутній проект. При цьому передбачається, що в компанії не мають наміру створювати автомобіль В-сегмента, який би склав конкуренцію, наприклад, Fiat 500e, Mini Electric, Renault Zoe і Honda Urban EV.

Ймовірно, мова йде про більш габаритний електрокар, найближчими суперниками якого стануть Nissan Leaf, BMW i3, а також майбутній електричний хетчбек Volkswagen з нового сімейства I.D.

На зборах акціонерів «Тесли» також було показано нове зображення компактного кросовера Model Y, прем’єра якого повинна відбутися в 2018 році, а серійний випуск запланований на 2020 рік.

В основу моделі ляже шасі електрокара Model 3, що суттєво прискорить процес створення SUV. При цьому деякі технічні й стилістичні рішення будуть запозичені у старшої моделі Model X. Наприклад, компактний кросовер отримає фірмові задні двері, які в компанії називають «крилами сокола».

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook