Автоновини

Ілон Маск розповів, чому Tesla ніколи не випустить мотоцикл

Tesla Motors ніколи не буде випускати електричних мотоциклів. Про це розповів глава американської марки Ілон Маск під час зустрічі акціонерів компанії, повідомляє Jalopnik.

За словами топ-менеджера, в юності він сам захоплювався байками і протягом восьми років водив кросовий мотоцикл. При цьому у віці 17 років Маск пересів на дорожній мотоцикл і ледь не загинув при зіткненні з вантажівкою.

У наступні кілька років компанія Tesla планує випустити серійну версію вантажівки Semi, компактний електричний кросовер, а також спорткар Roadster другого покоління.

На даний момент розробку електричних мотоциклів веде кілька великих компаній. Наприклад, Harley Davidson має намір представити подібний серійний апарат в 2019 році. Американська фірма працює над «зеленим» байком останні п’ять років.

Перший прототип був показаний в 2014 році. Його оснастили електромотором, що розвиває 74 к.с. і 52 Нм крутного моменту. Агрегат дозволяє байку прискорюватися з місця до 100 км / г приблизно за чотири секунди, а його максимальна швидкість обмежена 150 км на годину. Електричному мотоциклу запасу акумуляторів вистачає приблизно на 85 км пробігу. Повністю зарядити батареї можна за 30-60 хвилин.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook