Автоновини

BMW представила X5 нового покоління

Фото: BMW

BMW представила кросовер X5 нового покоління на закритому заході в Спартанберзі (США). Публічний дебют автомобіля відбудеться на початку осені, а старт світових продажів нового X5 запланований на листопад. У Україні новинка з’явиться в ті ж терміни, що і в інших країнах.

Зовні BMW X5 четвертого покоління можна відрізнити за дуже великими «ніздрями» решітки радіатора. Виштамповки тепер не такі глибокі, як раніше, а поясна згинається над задньою аркою. Змінилися і пропорції – новий X5 виглядає значно ширше. У довжину новий X5 витягнувся на 4922 мм (+36 мм), збільшилася і відстань між осями – 2975 мм (+42 мм). Автомобіль став на 66 мм ширше на 19 мм вище.

Дизайн інтер’єру виконаний в новому ключі – та ж стилістика буде використана для флагмана X7. Великий мультимедійний дисплей зістикований з цифровою панеллю приладів майже, як у Mercedes-Benz. Блок клімат-контролю тепер нагорі і об’єднан з рамкою з центральними повітроводами, а мультимедійний блок внизу. В якості опції запропонують скляний селектор «автомата», кнопку запуску двигуна і шайбу мультимедійної системи.

Багажник став менше (645-1860 л), але додав у функціональності. Стулки задніх дверей розорюються дистанційно. Крім того, шторка багажника забезпечена електроприводом і може рухатися не тільки по горизонталі, але і по вертикалі, ховаючись в спеціальну нішу в підпіллі. Накладки на полик в русі піднімаються і не дають валізам ковзати.

BMW X5 переїхав на платформу CLAR, спільну з седаном 7-Series і майбутнім позашляховим флагманом X7, тому тепер може оснащуватися активними стабілізаторами і повнокерованим шасі. Базова підвіска – пружинна, з адаптивними амортизаторами. В якості опції доступні пневмостойкі всіх коліс. У спортрежимі на високій швидкості кліренс автоматично знижується на 20 мм. Для бездоріжжя доступні плюс 40 додаткових мм.

Новий BMW X5 вийде в чотирьох версіях: двох бензинових xDrive40i (340 к.с. і 450 Нм) і xDrive50i (462 к.с. і 650 Нм), а також дизельних xDrive30d (265 л.с. і 620 Нм) і M50d (400 к.с. і 760 Нм). Найшвидший варіант xDrive50i з мотором V8 розганяється до «сотні» за 4,7 с. Всі мотори пропонуються з 8-ступінчастим “автоматом”. Привід – повний, з багатодисковою муфтою в приводі передніх коліс. У машинах з пакетами M Sport і Offroad доступне електронно-кероване блокування заднього диференціалу.

Для нового X5 за доплату пропонують панорамний дах з «зоряним небом», аудіосистему Bowers & Wilkins з 20 динаміками, 10-дюймові монітори для задніх пасажирів, адаптивні лазерні фари, чотирьохзонний клімат-контроль з іонізацією і ароматизациею. Плюс цілий набір електронних помічників, які допомагають безпечно їздити і паркуватися.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook