Автоновини

Audi запустить безпілотний флот через три роки

Фото: Audi

Компанія Audi запустить флот власних безпілотних автомобілів до 2021 року. Про це заявив глава німецької марки Руперт Штадлер на презентації нового флагманського кросовера Q8, повідомляє Auto Express.

Запуск автопарку машин з автоматичним управлінням буде приурочений до 50-річного ювілею знаменитого рекламного гасла Vorsprung durch Technik ( «Просування через технології»), який з’явився в 1971 році.

Серійний безпілотник Audi виконають відповідно до концепції прототипу Aicon, показаного восени 2017 року на Франкфуртському автосалоні. Довжина чотирьохдверного експериментального автомобіля з посадочною формулою 2 + 2 склала 5444 мм – приблизно на 200 мм більше, ніж подовжена версія седана A8 нового покоління. Розмір колісної бази прототипу дорівнює 3470 міліметрів.

Audi Aicon отримав систему автономного управління п’ятого рівня – у новинки повністю відсутні зовнішні органи управління. За контроль над автомобілем відповідають електронні системи, завдяки чому пасажири «зможуть займатися під час їзди будь-якими справами, не відволікаючись на дорогу».

Крім того, у Audi Aicon немає традиційної оптики, так як світлові прилади замінені системою сенсорів і датчиків, які допомагають автомобілю орієнтуватися в просторі.

При цьому прототип укомплектований спеціальним прожектором, який підсвічуює дорогу і дорожні знаки для інших учасників руху при необхідності. Крім того, на борту автомобіля присутній невеликий дрон, покликаний підсвічувати шлях пасажирам, якщо ті покинуть салон машини в темний час доби.

Audi Aicon приводиться в рух чотирма електричними моторами, які передають тягу на кожне з коліс. В сумі агрегати видають 355 к.с. і 550 Нм крутного моменту.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook