Автоновини

Audi представила новий серійний кросовер Q8

Фото: Audi

Компанія Audi представила новий флагманський кросовер, який отримав назву Q8. Прем’єра автомобіля відбулася на спеціальному заході в китайському Шеньчжені.

Довжина Audi Q8 склала 4,99 м, ширина – 2 м, а висота – 1,71 м. Розмір колісної бази склав майже 3 м. Таким чином, кросовер вийшов ширше, коротше і нижче соплатформенної моделі Q7, яка теж побудована на шасі MLB концерну Volkswagen. Ця ж архітектура лежить в основі Lamborghini Urus, Bentley Bentayga і Volkswagen Touareg нового покоління.

Об’єм багажного відділення зі складеним заднім рядом склав 1755 л. Три роздільних крісла можна опціонально оснастити функцією подовжнього регулювання. Дані про лінійку двигунів на поточний момент тримають в секреті. При цьому відомо, що всі силові установки будуть працювати за схемою «помірний гібрид» (mild hybrid) – разом з 48-вольтовою бортовою мережею і стартер-генератором з ремінним приводом.

Новинка отримала систему повного приводу, яка в звичайних умовах розподіляє тягу в пропорції 40:60 на користь задньої осі, а також повнокероване шасі. На малих швидкостях задні колеса повертаються під невеликим кутом в протилежну сторону до передніх, що покращує маневреність автомобіля. На високій швидкості, навпаки, вони будуть повертатися в ту ж сторону заради підвищення стійкості.

Дорожній просвіт Audi Q8 дорівнює 254 мм. При цьому за додаткову плату буде доступна адаптивна пневматична підвіска, яка в залежності від дорожніх умов здатна збільшувати або зменшувати кліренс в діапазоні 90 мм.

У салоні Q8 з’явився 10,1-дюймовий сенсорний дисплей, який відповідає за управління мультимедійною системою. Нижче, на центральному тунелі, знаходиться ще один екран діагоналлю 8,6 дюйма, за допомогою якого можна змінювати налаштування кліматичної установки і набирати текст. Комплекс має можливість розпізнавання голосових команд.

Стандартне оснащення включає інформаційно-розважальну систему з навігатором, точку доступу Wi-Fi c підтримкою мереж формату LTE, а також систему дистанційного запуску двигуна, яка працює за допомогою спеціального додатку на смартфоні. За додаткову плату доступний адаптивний круїз-контроль і система кругового огляду. У 2019 році для кросовера стане доступна функція напівавтоматичного заїзду в гараж, яка управляється за допомогою додатка на смартфоні.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook