Автоновини

Nissan випустив безпілотник для нанесення футбольної розмітки

Фото: Nissan

Компанія Nissan представила спеціальний безпілотний апарат для нанесення розмітки на футбольному полі. Апарат був представлений в Києві під час фіналу Ліги Чемпіонів УЄФА, в якому грали «Реал» і «Ліверпуль».

Робот Nissan Pitch-R оснащений системою кругового огляду на основі чотирьох відеокамер, супутниковим комплексом GPS, а також функцією уникнення зіткнень з іншими об’єктами. Pitch-R здатний малювати розмітку на футбольних полях на 5, 7 або 11 гравців.

Весь процес займає не більше 20 хвилин. Апарат наносить розчинну фарбу, яка абсолютно нешкідлива для навколишнього середовища. Nissan Pitch-R може «малювати» лінії на звичайній траві, на асфальті, а також на гравійному покритті.

За словами розробників, випуск робота багато в чому став можливий завдяки системі напівавтоматичного управління ProPilot, оновлена ??версія якої дебютувала на електрокарі Leaf другого покоління. Вона створена на основі лазерного сканера, що визначає точну відстань до інших об’єктів, а також системи кругового огляду. Електроніка здатна самостійно утримувати автомобіль в займаній смузі руху, а також контролювати необхідне прискорення і уповільнення.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook