Автоновини

Volkswagen відновив двомоторний Golf 1987 року для «Гонки в хмарах»

Фото: Volkswagen

Volkswagen представив відреставрований двомоторний гоночний хетчбек Golf, який в 1987 році брав участь в гонці на горі Пайкс-Пік ( «Гонка в хмарах»). Проект по відновленню автомобіля приурочили до повернення марки VW в дане змагання.

Оригінальний гоночний «Гольф» масою всього 1020 кг розроблявся протягом шести місяців, і був укомплектований двома 1,8-літровий чотирициліндровими турбомоторами, які в сумі видавали 652 кінські сили. При цьому кожен з двигунів працював з окремою трансмісією Hewland. Таким чином, автомобіль міг бути передньопривідним, задньопривідним або повнопривідним.

Volkswagen Golf під управлінням пілота Клауса-Йоахима «Йохі» Кляйнта показував відмінні результати на тренувальних заїздах, однак під час самої гонки був змушений зійти з дистанції всього за кілька поворотів до фінішу в зв’язку з несправністю в системі мастила.

Сучасні інженери «Фольксвагена» відзначили, що зіткнулися з непростим завданням, так як хотіли зберегти оригінальний стан автомобіля настільки, наскільки це можливо. При цьому вони вирішили не використовувати повний потенціал моторів, знизивши їх сумарну віддачу до 500 сил.

Volkswagen повернеться в Пайкс-Пік з електричним прототипом I.D. R, оснащеним двома електромоторами, які в сумі видають 680 к.с. і 650 Нм крутного моменту. Маса автомобіля склала всього 1100 кілограмів. Гоночний електрокар здатний прискорюватися з місця до 100 км / год за 2,25 секунди.

У гонці на горі Пайкс-Пік, яка відбудеться 24 червня, автомобілем I.D. R буде управляти дворазовий переможець «24 годин Ле-Мана» Ромен Дюма. Volkswagen сподівається побити рекорд «Гонки в хмарах» серед електричних машин, який на даний момент становить 8 хвилин і 57,118 секунди.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook