Автоновини

Volkswagen показав спортивний електрокар для «Гонки в хмарах»

Фото: Volkswagen

Компанія Volkswagen представила спортивний електрокар під назвою I.D. R Pikes Peak. Дебютним змаганням для новинки стане гонка на горі Пайкс Пік, яка також відома як «Гонка в хмарах».

Щорічний захід проводиться в США в Скелястих горах з 1916 року неподалік від міста Колорадо-Спрінгс. Протяжність траси складає 19,99 кілометра. Старт знаходиться на висоті 2800 м, а фініш розташований на позначці 4302 м над рівнем моря. Останній раз марка Volkswagen брала участь в «Пайкс Пік» понад 30 років тому – в 1987 році, за перемогу боролася особлива версія моделі Golf з двома моторами потужністю 652 кінські сили.

Технічні характеристики Volkswagen I.D. R Pikes Peak поки не називаються. Зовні електрокар нагадує спортпрототипи, які беруть участь в гонках на витривалість, включаючи «24 години Ле-Мана». Він має великий передній спліттер, а також масивне заднє антикрило.

Останнім електрокаром Volkswagen з нового сімейства I.D. став концепт-кар I.D. Vizzion, який дебютував на Женевському автосалоні. Серійна версія прототипу з’явиться після 2022 року і стане заміною знятого з виробництва флагманському седану Phaeton. Volkswagen I.D. Vizzion укомплектований двома електричними агрегатами: на передній осі розташувався двигун потужністю 75 кВт (102 к.с.), а на задній – мотор, який видає 150 Квт (204 к.с.). В сумі агрегати видають 225 кВт, що еквівалентно 306 кінським силам.

Серійний випуск електрокарів Volkswagen нового покоління стартує в 2020 році. Першим представником сімейства I.D. стане компактна модель, а слідом за нею з’явиться кросовер, мінівен і флагманський седан. До 2025 року німці планують запустити в серію понад 20 автомобілів з електричними силовими установками.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook