Автоновини

Унікальний бронеавтомобіль з зони АТО показаний в Києві (відео)

Цей пікап з дворядною кабіною від китайського виробника – Dadi Shuttle. Оснащений бронею, це перший волонтерський автомобіль, який прибув в зону бойових дій під Слов’янськ в травні 2014 року разом з його власником Михайлом Карпою з Вінницької області.

Вони разом служили у складі 1-го батальйону оперативного призначення резервістів Національної гвардії України, якому присвоєно ім’я Героя України генерал-майора Сергій Кульчицького.

За незвичайний вид автомобіль отримав позивний «Крокодил». Разом з бійцями пройшов дві повні ротації і нелегкий шлях в найгарячіших точках Сходу України – Слов’янську, Краматорську, Красному Лимані, куди постачав боєприпаси оточеним кіровоградським спецназівцям, допомагаючи їх деблокуванню. Сепаратисти навіть призначили грошову винагороду тому, хто знищить «Крокодила».

Як поранений боєць після госпіталю, автомобіль, що пройшов ремонт, знову повертався в стрій. Однак «серце» сталевого бійця, двигун, не витримало. Від перевантажень він вийшов з ладу. Унікальний бронеавтомобіль був переданий в Музей за сприяння Фонду Діани Макарової.

 

ДЖЕРЕЛО: autocentre.ua

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook