Автоновини

Audi представила 815-потужний електричний суперкар

Фото: Audi

Компанія Audi представила 815-потужний електричний суперкар під назвою e-tron Vision Gran Turismo. Спочатку новинка розроблялася як віртуальний автомобіль для симулятора Gran Turismo на ігрової консолі PlayStation 4, однак німці вирішили створити справжній електрокар.

За словами розробників, перетворення віртуального суперкара в повністю робочий прототип стало можливо, так як комп’ютерний автомобіль створювався з урахуванням перспективи будівництва повністю функціонального транспортного засобу.

Audi e-tron Vision Gran Turismo укомплектували трьома електромоторами потужністю 200 кВт кожен (приблизно 272 кінські сили). Два двигуна встановлені на задній осі, а третій двигун приводить в рух передні колеса. В сумі агрегати видають 600 кВт, що еквівалентно 815 кінським силам. Електрокар також оснастили «розумною» системою розподілу тяги між колесами.

Маса новинки не перевищує 1450 кілограмів. Таким чином, відношення маси до потужності склало 1,78 кг на одну кінську силу. Крім того, автомобіль має ідеальний розподіл ваги – 50:50.

Публічний дебют Audi e-tron Vision Gran Turismo відбудеться 14 квітня в Римі на етапі чемпіонату електричних болідів Формула Е. Електричний суперкар виступить у ролі «гоночного таксі», на якому клієнти і гості Audi зможуть покататися по трасі в якості пасажирів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook