Автоновини

Porsche показала автомобіль безпеки для гонок на витривалість

Фото: Porsche

Компанія Porsche представила автомобіль безпеки для Чемпіонату світу з перегонів на витривалість (WEC). Машина, створена на базі суперкара 911 Turbo, вона буде офіційним Safety Car змагання аж до 2020 року.

Згідно з вимогами регламенту, новинка отримала проблискові маячки, гоночні сидіння з шеститочковими ременями безпеки, а також систему моніторингу обстановки і ситуацій на трасі. Крім того, інженери спеціально допрацювали гальмівні механізми і підвіску для їзди по треку. На кузов нанесли фірмові логотипи змагання і червоні гоночні лінії.

Porsche 911 Turbo оснащується 3,8-літровою наддувной рядною «шісткою», що розвиває 540 к.с. і 710 Нм крутного моменту. Купе здатне прискорюватися з місця до «сотні» за три секунди, а його максимальна швидкість складає 320 км на годину.

Два таких автомобіля будуть «подорожувати» по країнам, де пройдуть етапи WEC. При цьому в добовому марафоні «24 години Ле-Мана» на трасі будуть постійно чергувати вже три суперкара. Новий сезон Чемпіонату світу на витривалість стартує 5 травня на трасі Спа-Франкоршам в Бельгії.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook