Автоновини Пекін-2018

Німецький інженер створить для китайців суперкар з запасом ходу 1200 км

Німецький інженер Роланд Гумперт – засновник збанкрутілої фірми Gumpert – розробить для китайського стартапу Aiways електричний суперкар RG з 1200-кілометровим запасом ходу. Про це повідомляє видання CarNewsChina.

Дані про силову установку і батареї новинки, яка дебютує в кінці квітня на Пекінському автосалоні, поки не називаються. На даний момент лише відомо, що електрокар зможе прискорюватися з місця до 100 км / год за 2,5 секунди, а його максимальна швидкість перевищить 300 км на годину.

Фірма Aiways вже приступила до будівництва власного підприємства в міському окрузі Шанжао. Крім суперкара RG, ??китайці мають намір випускати кросовери, седани і компактвени. На початковій стадії обсяг виробництва складе 150 тис. автомобілів при потенціалі заводу в 300 тис. машин на рік.

Роланд Гумперт, багато років пропрацював главою автоспортивного підрозділу Audi Sport, заснував власну компанію Gumpert в 2001 році. Фірма відома суперкаром Apollo, який є одним з найшвидших дорожніх автомобілів в світі тих часів. Купе оснащувалося 4,2-літровим V8 з двома турбінами, який в різних модифікаціях видавав від 650 до 800 кінських сил. Apollo міг прискорюватися з місця до «сотні» за 3,1 секунди, а його максимальна швидкість перевищувала 360 км на годину. У 2013 році компанія Gumpert оголосила про банкрутство.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook