Авто на єврономерах Автоновини

У Раді пропонують розмитнення авто за 500 євро

Народні депутати пропонують скасувати в Україні акциз і ПДВ на всі ввезені в країну автомобілі. Платити потрібно буде тільки 500 євро ввізного мита. Про це йдеться в пояснювальній записці до зареєстрованого в Раді законопроекту №8208.

За пільговим тарифом до 31 грудня 2019 року хочуть завозити не тільки нові, але і б / у автомобілі незалежно від об’єму двигуна, які не досягли 10 років, для особистого користування. Горезвісним «евробляхам» також пропонується дати три місяці для сплати 500 євро і узаконити їх на території України.

Тільки ось старі і зібрані в Росії машини пропонується розмитнювати по-старому.

Втім, в те, що Рада і правда проголосує за серйозні податкові пільги мало хто вірить. Адже це може призвести до серйозних недонадходжень до держбюджету. Тому законопроект вважають непрохідним. Незважаючи на запевнення авторів документа про те, що збори до держбюджету забезпечить масовість продажів імпортних авто під низьку мито.

«Машини подешевшали б фактично на величину всього митного навантаження, за винятком 500 євро. Б/у авто подешевшали б в рази. А перспективи цього законопроекту поки складно оцінити. По-перше, потрібно розуміти, які податкові відрахування приносить імпорт автомобілів. За 2017 рік це, наприклад, 21,5 млрд. грн. Зрозуміло, що від них не залишиться й сліду. Якщо у держави є інші дохідні частини, які можуть перекрити відсутність цих надходжень, то можна на це йти. А якщо немає? Хтось повинен оцінити ефект від цього закону в масштабах держави», – зазначив керівник консалтингового агентства Autoconsulting Олег Омельницький.

Зараз ввізне мито, в залежності від країни виробника, становить 5-10% від митної вартості автомобіля (для електромобілів – 0%), ПДВ – 20%, а акциз розраховується для кожного авто індивідуально, і залежить від типу транспортного засобу, об’єму і виду двигуна (мін. 93 євро і до декількох тис. євро).

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook